Keďže pirátka sa už niekoľko rôčkov plaví životom a zatiaľ je tu je fajn, rozhodla sa podeliť o recept na niečo fajné k zahryznutiu, veď nielen slovom je človek živý :))) A vraj človeku najviac chutí, keď je obklopený červenou farbou, tak spravím experiment a tento článoček bude červený.
Na začiatok to bude mäso, ako sa patrí. Ja málokedy niečo vážim, takže všetko od oka :) U nás sa varí pre 5-6 členov, ako kedy ..ale málokedy ostane aj na druhý deň :P takže tam treba rátať aj s rezervou :)
Kuracie špízy na zelenine
Potrebujeme: kuracie prsia (asi 4 kusy), rôzne korenie: kari, čierne mleté, soľ, vegetu, podľa toho, čo máte radi, olej - ja som použila olivový, kto má rád, tak cibuľu .... a to je tak na začiatok všetko :)
Ako na to: kuracinu nakrájame na kocky (nie však príliš malé, lebo pri opekaní sa scvrknú), napichneme ich pekne jednu za druhou na špilku, obalíme ich v zmesi korenia a presunieme na panvicu s rozohriatym olejom. Kuracina sa rýchlo opečie, takže po chvíľke opekania môžme špízy pootáčať, pokým nie sú do chrumkava opečené kocky mäsa zo všetkých strán.
Podávame so zemiakovým pyré, prípadne s opekanými zemiakmi. My sme naposledy naaranžovali zemiakové pyré do listu z ľadového šalátu. Do druhého listu sme dali zeleninový šalát a krížom cez to všetko sme položili - podľa intenzity hladu spolupapkáčov - rôzny počet špízov. Niektorí robia špízi striedavo z mäsa a zeleniny, my sme to tentokrát vyskúšali len tak "nasucho" s kuracinou, pretože v šaláte bolo tej zeleniny dosť, a najmä v čerstvom stave. K tomuto jedlu je vhodná aj omáčka z kyslej smotany, do ktorej sme pretlačili pár strúčikov cesnaku a nastrúhali zopár kyslých (príp. kto má, tak čerstvých) uhoriek. Podľa chuti uhoriek si to môžme osoliť, príp. okoreniť čiernym mletým korením. A keďže na tanieri nikdy nie je dosť mištičiek z lístkov ľadového šalátu, môžme túto omáčku naservírovať na tanier takýmto spôsobom.
Prajem vám dobrú chuť!
Do zjedenia, priatelia :)
Komentáre
podarilo sa!
heh,
Veď práve,
A ešte čosi,
noo
Ti anciáša Tvojho..
dnes moja rodina bude darmo do hrncov nazerať...tu hľa: písmenkovej večere sa najedia a basta fidli:)) nemusím furtom ja variť....keď si už Ty napiekla:))
Vikina,
a ak chutilo, tak aj dáky dezert pripravím .. dáku jablkovú štrúdľu, ak máš v pivnici bruselskej nejaké tie jablká z domácej zásoby :))
si ma
Koláče môžeš, ja ich rada čítam...s pečením to je už lenivejšie, ale sťažnosti nechodia:) jablká sa pojedli,aj také aj domáce... ale niečo čokoládkové to môžeme každý deň...tak prihodím klátik na pahrebu (však som tu za udržiavateľa rodinného krbu) a zajtra aj napečiem:))) s Tvoju i božou pomocou..
piratka
Believer,