Pirátka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kapor na slame

Ak sa vám v tejto chvíli zbiehajú slinky na všetky tie dobroty, ktoré na nás čakajú 24.decembra pri štedrovečernej večeri, dovoľte mi podeliť sa s vami o jeden, pre niekoho možno netypický recept na prípravu kapra. Nepamätám si Vianoce, ktoré by boli u nás bez kapra na slame. Mňam, to je taká dobrota, že sa už teraz neviem dočkať, až ho budeme mať na tanieri :)

Príprava a aj samotná realizácia je veľmi jednoduchá. Najväčší problém môže vzniknúť asi len pri zháňaní slamy :) Takže šup šup do stodolí, húmn, šôp a pozbierajte si zopár stebiel slamy, aby sme sa mohli pustiť do samotnej prípravy.

Potrebujeme: vypitvaného kapra, pol masla, soľ, červenú mletú papriku - to je všetko :)

Ako na to:  Na plech si poukladáme slamu, na ňu uložíme alobal tak, aby pokryl slamu a zároveň aby sa z neho potom nevylialo roztopené maslo. Na tento alobal uložíme polky vypitvaného kapra šupinami nadol(odporúča sa nechať kapra aspoň na pár hodín v mlieku, aby sa zbavil rybieho pachu). Kapra mierne osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a  rovnomerne rozdelíme porcie masla na rybku. Dáme do rúry a necháme pomaly piecť.  Občas polejeme maslom, ktoré sa nám medzičasom roztopilo a rozlialo sa po kaprovi.

Ručím vám, že tá vôňa a chuť takto pripraveného kapra vás dostane :)

Prajem vám dobrú chuť a do spapania, priatelia !

 


niečo na zahryznutie | stály odkaz

Komentáre

  1. neviem, ale
    nejedavam ryby... :)
    publikované: 04.12.2007 09:35:26 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. my mavame file,
    ked boli mensie deti, kupovali sme kapra a na *Stedry den sme ho pustili do Vahu:)
    ale Tvoj recept ma uplne ocaril, priam citim tu vonu....skoda, ze sa tu neda ochutnavat:)
    publikované: 04.12.2007 09:43:22 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Mňam
    :-)) zavoňalo to až sem...
    publikované: 04.12.2007 09:48:36 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Típí,
    nevieš, o čo prichádzaš :)

    Hanka,
    našou dedinou tiež preteká Váh, ale kapor vždy skončil u nás vo vani :)

    Zelená rusalka,
    ja cítim tú vôňu už od rána, ale tiež len takto virtuálne :) asi si dám dnes na obed nejakú rybky, ako náhradu za kapra :)
    publikované: 04.12.2007 09:52:46 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. piratka ...
    nechutia mi, nenajem sa z nich a este aj keby tam uz neboli ziadne kosticky, tak ja to aj tak budem cele prehrabavat a nemam na to ani nerv :))
    publikované: 04.12.2007 10:06:59 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :-)
    ako priaznivec sv.Petra, patróna rybárov :-) tiež by som povedal, že vonia až sem, hlavne pred obedom :-), môže to byť na tej slame veľmi zaujímavé, láka ma to skúsiť :-) tá slama tomu určite dá takú priúdenú chuť, mňaaam :-) ale papriku tam asi nedám, nezvyknem, soľ a drvený kmín, tak to zamením :-)
    (a do mlieka nedávam, ryba má voňať rybou :-) )
    publikované: 04.12.2007 10:13:01 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. pocuj
    som hladna, tak neprovokuj :P
    publikované: 04.12.2007 10:28:11 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Vieri,
    som na tom podobne :)) a do obeda ešte ďaleko :))
    publikované: 04.12.2007 10:32:29 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Kaktus, Típí,
    Kaktus,
    je vidieť, že prehovoril gurmán :) máš pravdu, s drvenou rascou to tiež chutí božsky :)

    Típí,
    no s tými kostičkami.. tak to trvá, kým sa aj naješ... ale o to väčší pôžitok to je ;)
    publikované: 04.12.2007 10:35:43 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  10. a ešte
    pár kolečiek cesnaku a položiť na petrželovú vňať , hmmm ;-))
    a žeby nakoniec pár kvapiek citrónu? bože, čo to tu škvŕŕŕka :-))))
    publikované: 04.12.2007 10:39:34 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. :-)
    a že ja som tu provokatér :)))
    publikované: 04.12.2007 10:43:02 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. :-)
    ryby ja rád, na dobrú strunu si udrela ;-)
    publikované: 04.12.2007 10:59:45 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. akoby moja mamina povedala,
    v rybách by som mohla aj plávať :)))
    publikované: 04.12.2007 11:14:42 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  14. no, kaktus
    to teda pekne, si nepocul moj zaludok....
    publikované: 04.12.2007 11:23:57 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  15. pirátka
    a tá slama ako príloha?????????????? kde ja teraz slamu nájdem...svíň naokolo ako kaprov, ale slamy ani steblo...zase aby som štartla uzimenú metlu a hybaj po vidieku žobrať...na staré koená taká hanba:)))
    publikované: 04.12.2007 11:26:21 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  16. no inak, vikina, dobre ze spominas
    takto vo velkomeste teda moc slamy nie je...
    publikované: 04.12.2007 12:27:55 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Je čas obeda a robíte mi chute.
    Moja mama robievala tzv. marinovaného kapra, to Vám je paráda. Recept mala od jedného ruského emigranta. Keď ho zoženiem, tak ho zavesím do blogu. Ide o vysmážaného kapra, ktorý sa (myslím, že na týždeň) naloží do zeleninového nálevu. Kostičky tie jemnejšie úplne zmäknú, dajú sa rozhrýzť, takže aj Netopierik by mohol ukoštovať.
    publikované: 04.12.2007 12:28:45 | autor: maco (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014